1.7.2017. 20:21
0
Zeničani dali podršku borbi protiv klimatskih promjena
Udruženje "ZOP Zenica", uz učešće partnera i volontera "Eko Forum", Crveni križ iz Zenice, Institut za zdravlje i sigurnost hrane iz Zenice i Udruženje "Geopa", realiziralo je danas pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Njemačke manifestaciju "Climate Diplomacy Week" u cilju promotivnog načina djelovanja i borbe protiv klimatskih promjena na lokalnom i globalnom nivou.

Prema riječima organizatora, osnovni cilj akcije je promocija važnosti očuvanja zdrave okoline i zdravog načina života, s ciljem podsticanja građana Zenice da vode veću brigu o neposrednoj životnoj sredini i zdravlju.

- Da bi se ostvarili ovi ciljevi osnovno je podizanje kulture, svijesti i potrebe očuvanja okoliša koje počinje tu oko nas, dakle ondje gdje mi sami možemo i moramo učiniti prve korake - ističe ekološki aktivista Zlatan Alibegović.

Aktivnostima partnerskih udruženja u kojima je naglašena borba protiv globalnog zagrijavanja, štetnih uticaja pušenja na zdravlje, te informiranje za povećanu energetsku efikasnost i štednju energije, pridružili su se i brojni građani Zenice, kojim su volonteri Crvenog križa vršili mjerenja pritiska i šećera u krvi, a za najmlađe su priređene zabavne manifestacije.

Posjetom manifestaciji pokazan je veliki interes građana, jer je Zenica visoko na listi ekološki ugroženih gradova, a BiH na prvim mjestima u Europi po stepenu zagađenja okoline, broju umrlih od posljedica zagađenja, broju pušača i energetskom siromaštvu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.