28.7.2017. 18:25
0
Novina na KCUS-u: Uvedene dodatne smjene za ultrazvuk srca
Na klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizma Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uvedena je dodatna smjena za ultrazvuk srca, ehokardiografiju.

To će pacijentima  sa kardiovaskularnim problemima  omogućiti da kraće čekaju  termin za tu dijagnostičku pretragu.

Ehokardiografija se za urgentne pacijente  radila odmah na osnovu indikacije kardiologa, a sada će zahvaljujući uvođenju dodatne smjene skratiti se čekanje i za manje hitne pacijente.

Kako je iz KCUS-a saopćeno, time se nastoji unaprijediti i ubrzati provođenje sekundarnog  i tercijarnog nivoa  zdravstvenih usluga imajući u vidu da  od kardiovaskularne bolesti  trenutno boluje  52 posto populacije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.