27.9.2017. 18:18
0
Doktori sumnjali na rak pluća, a onda shvatili da 47-godišnjak ima igračkicu u plućima koju je progutao prije 40 godina
Jedan 47-godišnji Britanac je dugo imao problema sa plućima, a doktori su sumnjali da ima rak pluća.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, nakon što se žalio na kašalj i iskašljavanje žute sluzi, Britanac je odmah upućen na snimanje i doktori su pomislili da se radi o najgorem.
 
Doktori su primijetili na snimku tamnu mrlju i posumnjali su na rak pluća, ali se na kraju, ispostavilo da je u pitanju davno udahnuta igračkica, tačnije plastični saobraćajni čunj iz seta za djecu kojeg je Britanac udahnuo još dok je bio dijete.

Ljekari kažu da je prava misterija zašto su se simptomi pojavili tek 40 godina poslije.
 
"Ovo je prvi poznati slučaj traheobronhijalnog stranog tijela koje niko nije uočio 40 godina", rekli su doktori nakon zahvata, piše 24sata.hr.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.