28.9.2017. 19:21
0
Ovaj čaj je idealan u borbi protiv raka
Istraživanja pokazuju da čaj od ove biljke usporava razvoj tumora i sprječava stvaranje malignih ćelija, piše portal Lepa i srećna.

Piše: Haris Ahbabović
 
Matcha je čuveni zeleni prah koji se pravi od cijelog lista zelenog čaja i odavno je poznat u japanskoj tradiciji. Ovaj prah je bogat antioksidantima i polifenolom više nego zeleni čaj, što ga čini glavnim borcem protiv raka, prenosi lepaisrecna.rs.

Visok nivo antioksidanata stvara nove krvne sudove koje usporavaju razvoj tumora i pomažu da se u jetri razviju enzimi za eliminisanja toksine iz tijela. Takođe, bolje će vas razbuditi od kafe, a nova istraživanja potvrđuju da smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2. 

U vruću, ali ne provrelu vodu, sipajte 2 grama matcha praha i miješajte dok ne zapjeni. Nemojte da pijete više od 2 šolje na dan.

CajRak
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.