14.10.2017. 17:10
0
U Zenici obilježen 'Evropski dan darivanja organa'
U organizaciji Udruženja građana invalidnih lica hroničnih bubrežnih bolesnika Zeničko-dobojskog kantona, Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH i "Donorske mreže u BiH", u Zenici je danas obilježen “Europski dan darivanja organa”.

Ovaj dan se odlukom Vijeća Europe obilježava svake godine u oktobru mjesecu, a vrijedni volonteri danas su pored podjele promotivnih materijala, brošura i letaka i razgovora s građanima Zenice, organizirovali i potpisivanje donorskih kartica.

Kako su istakli organizatori manifestacije “Europski dan darivanja organa”, njihova je želja da se na ovaj način podigne svijest građana BiH o donorstvu i transplantaciji organa kao najboljem načinu liječenja, jednom humanom činu i spašavanju ljudskih života.

Veći broj građana Zenice danas se prvi put upoznao s osnovnim informacijama i prednostima vezanim za darivanje organa, transplantaciju i donorske kartice.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.