21.11.2017. 13:27
0
Ukoliko ste trudnica, ovo je najbolji način na koji ćete spavati
Istraživanje provedeno u St Mary's Hospital u Manchesteru sugerira kako je spavanje na leđima tijekom posljednja tri mjeseca trudnoće povezano s udvostručenjem rizika da će dijete biti mrtvorođeno, prenose mediji.

Nakon analize podataka prikupljenih od oko tisuću ispitanica, stručnjaci trudnicama savjetuju spavanje na boku.
 
British Journal of Obstetrics and Gynaecology piše kako se preporuka za spavanje na boku odnosi i na odmor tijekom dana.

Kod trudnica koje spavaju na leđima kombinirana težina djeteta i maternice može dovesti do pretjeranog pritiska na krvne žile, što povećava rizik za ograničavanje opskrbe djeteta kisikom, pojašnjavaju znanstvenici.

Profesorica Lesley McCowan na Sveučilištu u Aucklandu je u ranijem istraživanju ustvrdila da je spavanje na jednoj i okretanje na drugu stranu tijekom sna, jednostavan način da trudnice smanje ovaj rizik.

Po njezinim riječima, jednostavna metoda spavanja na boku smanjuje rizik od gubitka djeteta na porođaju za oko 9 posto.

Prema podacima za Veliku Britaniju, jedna od 225 trudnica na svijet donese mrtvorođenče.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.