6.3.2018. 15:27
0
Mostarski studenti darivali krv: Akcija održana s ciljem prikupljanje što većih doza krvi Kantonalnoj bolnici u Mostaru
Unija studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Asocijacija studenata Fakulteta humanističkih nauka, u suradnji s RMC "dr. Safet Mujić", realizirali su u utorak zajedničku akciju darivanja krvi.

Kako su priopćili organizatori, zainteresiranost za  akciju bila je ogromna, tako da su u njoj, iako je bila primarno usmjerena ka studentima Univerziteta "Džemal Bijedić", sudjelovali  i srednjoškolci te ostali građani grada Mostara.

Akcija je održana s ciljem prikupljanje što većih doza krvi Kantonalnoj bolnici "dr. Safet Mujić", u čemu su organizatori i uspjeli jer je prikupljena velika količina doza, različitih krvnih grupa.

Inače, riječ je o četvrtoj ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, a prije Fakulteta humanističkih nauka, iste akcije bile su organizirane na Mašinskom, Ekonomskom i Pravnom fakultetu.

Prema Planu i programu rada Predsjedništva Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru do kraja akademske godine bit će održana još četiri ovakva oblika darivanja, i to na Agromediteranskom, Građevinskom, Fakultetu informacijskih tehnologija i Nastavničkom fakultetu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.