4.7.2018. 13:15
0
Zenica domaćin prve radionice za smanjenje faktora rizika zdravlja u BiH
U sklopu Projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje u Bosni i Hercegovini, u Zenici je danas počela dvodnevna radionica za članove Lokalne akcione grupe i Konzorcija za zagovaranje, a koju zajednički realiziraju Grad Zenica, Asocijacija XY i Agencija Boram iz Sarajeva.

Ciljni segmenti projekta su unapređenje kontrole duhana i alkohola te programa ishrane i fizičke aktivnosti, kako predškolske, tako i školske djece i odraslih. 

- Zenicu smo, s obzirom na razna zagađenja, odabrali za prvi grad u kojem održavamo ovu radionicu. Želimo da sinergijom svih sektora iz lokalne zajednice - obrazovni i zdravstveni sistem, sportska udruženja…zajednički utičemo na svijest građana da bi djeca i mladi imali zdraviji život - kazala je Dajana Pašić, predstavnica Asocijacije XY.

Projekt posredstvom Švicarske organizacije za razvoj i saradnju podršava Vlada Švicarske, a nadgleda Svjetska banka.

Predsjednik Lokalne akcione grupe Zijad Softić istakao je kako već godinu dana rade na ovom projektu, u kojem su sada dobili saradnike i u ovim agencijama te stranim organizacijama.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.