14.11.2018. 11:58
0
U četvrtak besplatna vakcinacija protiv gripe u u domovima zdravlja KS
FOTO: Ilustracija
Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Zavod zdravstvenog osiguranja KS i ove godine osigurali su 7.000 besplatnih doza vakcina protiv gripe za sezonu 2018/2019 koje su distribuirane u JU Dom zdravlja KS.

Vakcinacija će početi 15. novembra ove godine u 08.00 sati u svih devet Organizacionih jedinica JU Dom zdravlja KS (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Hadžići, Vogošća, Ilijaš i Trnovo) sa pripadajućim lokalitetima.

Preporučena je vakcinacija rizičnih grupa, među kojima su penzioneri, osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, osobe s posebnim potrebama, ratni vojni invalidi i civilne žrtve rata, zaposleni u javnim zdravstvenim ustanovama, MUP-u KS, gradskom javnom saobraćaju, obrazovanju, nauci i kulturi te novinari.

Svi osiguranici dužni su imati zdravstvenu knjižicu te odgovarajući dokument koji dokazuje da pripadaju nekoj od navedenih kategorija, saopćeno je iz Press službe JU Dom zdravlja KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.