18.3.2020. 21:15
0
Izliječen prvi Italijan testiran eksperimentalnim lijekom
Pacijent koji je zaražen koronavirusom ozdravio je nakon što je primio eksperimentalni lijek “remdesivir”.

- Imamo prvu osobu koja je ozdravila nakon što je bila tretirana eksperimentalnim lijekom - rekao je primarijus klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Đenovi Matteo Bassetti, prenosi "Večernji list". 

Kako se navodi, liječenje 79-godišnjeg pacijenta započelo je 7. marta, a već je na dva testiranja bio negativan na koronavirus.

Pacijent će se uskoro vratiti u Lombardiju, kazao je Baseti i naglasio da su svi ljekari jako zadovoljni jer se čini da je taj lijek uspješan, prenosi Avaz.

Baseti je dodao kako imaju još pacijenata koje liječe istim lijekom.

Italijansko ministarstvo zdravlja odobrilo je danas testiranje na životinjama prve vakcine protiv koronavirusa, javlja novinska agencija ANSA.

Probna vakcina nastala je u laboratorijima kompanije "Takis", a prema svemu sudeći, riječ je o prvoj probnoj  vakcini u Evropi.



(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.