18.9.2020. 16:07
0
'Zlatni septembar' u Zenici i Tuzli - mjesec podizanja svijesti o dječjem raku
Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava 'Zlatni septembar' - , nizom aktivnosti u septembru pod sloganom „Budi zlatan“.

U saopćenju ovog udruženja se navodi da je borba koju prolaze mališani oboljeli od raka, ali i njihove porodice, mukotrpna, teška i duga, a nerijetko nakon izlječenja prisutne su i brojne posljedice samog liječenja s kojima se moraju nositi.

- Upravo tokom ovog, nama bitnog mjeseca, želimo ukazati na probleme s kojima se susreću mališani i porodice nakon intenzivnog bolničkog liječenja, te na njihove potrebe nakon izlaska iz bolnice. Cilj 'Zlatnog septembra' i jeste da podignemo svijest o svim aspektima borbe sa dječjim rakom, kako u periodu boravka u bolnici, tako i o periodu povratka u matičnu sredinu nakon liječenja – navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako su u mjesecu septembru planirali mnogo aktivnosti, jer žele „ovaj septembar obojiti u zlatno, podići svijest našeg društva i poslati jednu jaku poruku da postoje različiti životi puni poteškoća poslije raka, kako kod tri djeteta koji se uspješno izliječe tako i kod porodica djece koja izgube bitku“.

Jedna od aktivnosti je posjeta Zenici i Tuzli 19.septembra, gdje će postaviti info pultove, kako bi građani imali priliku da se informiraju o dječjem raku, problemima s kojima se susreću, ali i da kupovinom zlatne vrpce i posebno dizajnirane zlatne maske pruže podršku djeci oboljeloj od raka.

Iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" pozivaju medije i građane da zajedno s njima pozlate ovaj septembar i pomognu da se glas djece oboljele od raka i njihovih porodica što dalje čuje.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.