14.12.2020. 15:11
0
Lječnici porodične medicine u Engleskoj započinju s vakcinacijom stanovništva
Liječnici porodične medicine u Engleskoj trebali bi započeti s vakcinacijom stanovništva protiv COVID-19 u ovoj sedmici, u posljednjoj fazi britanskog programa masovne vakcinacije.

Nacionalna zdravstvena služba saopćila je da je stotine klinika opće medicine širom Engleske preuzelo isporuke vakcine Pfizer-BioNtech u ponedjeljak i da će neke nuditi vakcinaciju do popodnevnih sati. Većina vakcinacija počet će, ipak u utorak, saopćila je služba.

Prioritet će biti ljudi s 80 godina života i stariji, kao i osoblje i štićenici domova za stare i nemoćne.

Britanija će pokrenuti program vakcinacije u ovom mjesecu nakon što je postala prva zemlja koja je dala hitno odobrenje za korištenje Pfizer-BioNtech vakcine, a vlasti planiraju podijeliti 800.000 doza u prvoj fazi.

Na hiljade radnika iz sektora javnog zdravstva već je primilo vakcinu. U Škotskoj, štićenici domova za stare i nemoćne osobe počet će primati vakcinu u ponedjeljak, saopćili su zvaničnici tokom vikenda, prenosi AP.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.