7.6.2021. 8:21
0
Predstavljanje ažuriranog NDC-a i plana smanjenja emisija gasova
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Saša Magazinović učestvovat će na konferenciji posvećenoj Utvrđenom doprinosu Bosne i Hercegovine (NDC) za period 2020–2030. godine Okvirnoj konvenciji Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama (UNFCCC).

Na konferenciji, koja će biti održana u ponedjeljak, 7. juna u zgradi PSBiH, bit će predstavljen ažurirani NDC koji obuhvata plan smanjenja emisija gasova sa efektom staklene bašte za 33,2 posto do 2030. godine i skoro 66 posto do 2050. godine u odnosu na 1990. godinu.

Osim poslanika Magazinovića, predviđeno je da se učesnicima konferencije obrate ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, rezidentna koordinatorka Ujedinjenih nacija u BiH Ingrid Macdonald, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera, te ambasadori Velike Britanije u BiH Matthew Field i Italije Nicola Minasi, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.