25.11.2021. 14:41
0
Vitamin uz koji možete imati ravan stomak
Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vježbanja i prejedanja. No, naučnici kažu da to može biti uzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina.

Ako se ne možete riješiti sala na stomaku čak i kada pazite na prehranu i redovito vježbate, moguće je da vam nedostaje vitamina D.

Studije su pokazale da osobama koje imaju viška sala na stomaku fali vitamina D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, također je važan i u mršavljenju, odnosno rješavanju sala na stomaku.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo ponajprije putem sunčeve svjetlosti. No, i određene namirnice mogu biti obar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovog vitamina jest laboratorijskim testiranjem.

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se javiti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima.

Kako biste izbjegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svjetlosti te jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, gljive, riba i mlijeko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najprije posavjetujte sa svojim ljekarom. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.