2.2.2023. 22:41
0
Dvije namirnice ne treba nikako jesti prije spavanja
Nutricionista i ljekar Aleksej Kovalkov objasnio je da čaša mlijeka ili, pak, čaša jogurta goje, te da nije poželjno da ih konzumiramo prije spavanja.

"Bolje je izbaciti sve ugljene hidrate pred spavanje. Takođe, ne treba uzimati ni namirnice mliječnog porijekla niti koje sadrže mliječne kiseline. Ako pijete čašu mlijeka noću, zapravo unosite u organizam jednu i po kašičicu laktoze, odnosno mliječnog šećera koji je povezan sa lučenjem insulina. Pahuljice, spori ugljeni hidrati i voće takođe ne treba jesti prije spavanja", preporučuje nutricionista.

Umjesto toga, kaže on, bilo bi poželjno da jedete povrće i morske plodove u ograničenim količinama. Kovalkov, takođe, napominje da ne bi trebalo termički da obrađujete povreće, jer se preradom gube nutritivne vrijednosti, piše Super žena.

(A. Balićevac)

Ishrana
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.