28.3.2023. 13:32
0
Ovo su namirnice koje pobjeđuju proljetni umor
FOTO: Shutterstock
U trenucima kada vam razina energije dramatično počinje padati, koncentracija postaje sve slabija i počinjete se osjećati tjeskobno bi bilo dobro da posegnete za jednom od namirnica koje vaš problem mogu riješiti u vrlo kratkom razdoblju.

Zeleni čaj
Zeleni čaj ima brojne prednosti za zdravlje. Odličan je izvor vitamina i antioksidanta. Popravlja raspoloženje i koncentraciju, a smanjuje razinu stresa.

Pšenična trava
Odličan je izvor vitamina B kompleksa, željeza i magnezija. Istraživanja su pokazala da pšenična trava može smanjiti rizik od nastanka anemije, pospješiti cirkulaciju krvi i smanjiti rizik od nastanka kronične upale.

Banane
Odličan su izvor elektrolita, vlakana, omega 3 i 6 masnih kiselina. Za banane je poznato da u vrlo kratkom vremenskom razdoblju podižu razinu energije.

Voda
Dehidracija je jedan od vodećih uzročnika kroničnog umora. U trenucima kada osjećate da vaša koncentracija i razina energije počinju padati, popijte čašu vode.

Jogurt
Probavne smetnje mogu uzrokovati probleme u pamćenju, kao i kroničan umor. Probiotici iz jogurta mogu potaknuti rad probavnog sustava, popraviti raspoloženje i povećati razinu energije, piše centarzdravlja.hr. 



(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.