2.10.2023. 12:04
0
Širi se nova varijanta korone: Prepoznajte po ovih pet simptoma
FOTO: ilustracija
Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) upozorio je prošlog tjedna na povećan broj zaraženih koronavirusom, a i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) zabrinuta je zbog porasta slučajeva koronavirusa u nekim zemljama uoči zime.

Osim toga, nova varijanta Pirola se već proširila u nekim zemljama, a poznato je da ima više od 30 mutacija. No, dobre vijesti su da, prema dosadašnjim podacima, varijante koje cirkuliraju nisu uzrokovale težu bolest od prethodno poznatih varijanti.

Ipak, s povećanom cirkulacijom važno je znati prepoznati simptome na vrijeme kako bi se na vrijeme reagiralo. Pirola već postaje dominantna u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Mirror je izdvojio pet simptoma koji se povezuju s ovom varijantom:

– kihanje

– grlobolja

– glavobolja

– curenje nosa

– blagi ili jaki umor

Pirola ili varijanta BA.2.86 je prvi put identificirana u kolovozu, a do sredine rujna je potvrđena u 15 država: Australija, Kanada, Danska, Francuska, Njemačka, Izrael, Japan, Portugal, Južna Afrika, Južna Koreja, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i SAD, prenosi N1.

(Mubina Lj.I.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.