10.10.2023. 12:23
0
Trener otkriva koja je vježba najučinkovitija za skidanje sala na stomaku
FOTO: Shutterstock
Masne naslage na stomaku poznate su kao visceralna masnoća te predstavljaju jednu od najopasnijih vrsta masnoće za naše zdravlje.

Kako donosi CNN, razlog je taj što se ovdje zapravo radi o vrsti masnoće koja se nalazi oko unutarnjih organa, što povećava rizik od razvoja određenih bolesti. Samim time, skidanje sala na stomaku ne uključuje samo promjenu prehrane već i kontinuirano izvođenje određenih vježbi.

Kako objašnjava Gunnar Peterson, trener holivudskih glumaca i profesionalnih sportaša, uključujući košarkaše Los Angeles Lakersa, jedna je vježba, uz dovoljno kvalitetnog sna i hidratacije, ključna, odnosno najbolja za rješavanje sala. Riječ je o kardio vježbama koje su pomiješane s intervalnim treninzima visokog intenziteta te nam pomažu pri sagorijevanju masti.

Ostale svakodnevne navike koje također dokazano pomažu pri rješavanju sala na stomaku podrazumijevaju izbacivanje šećera iz redovne prehrane, izbjegavanje stresnih situacija koliko je to moguće, praćenje unosa kalorija te baziranje obroka na namirnicama bogatim proteinima te cjelovitim žitaricama, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

Stomak
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.