23.11.2024. 20:45
Evakuirane porodice iz ulica Ablakovina čikma i Bostarići: Širokači prijeti klizište!
Alarmantna situacija zadesila je mještane sarajevskog naselja Širokača s obzirom na padavine koje su pogodile glavni grad BiH. Naime, dvije porodice evakuirane su iz ulica Ablakovina čikma i Bostarići, budući da prijeti opasnost od klizišta, piše Avaz.

Federalna uprava civilne zaštite saopćila je da će evakuirati jednu šestočlanu i jednu četveročlanu porodicu koje žive na lokalitetu MZ Širokača, u ulicama Bostarići i Ablakovina.

Neadekvatan smještaj

Kako je za „Dnevni avaz“ kazao predsjednik MZ Širokača Armin Đono, porodica koja je evakuirana smještena je u adekvatan smještaj.

- Ostale porodice koje su pozivane od strane socijalne službe, njima su nudili SOS sela, stambene kuće, gdje su zajedničko kupatilo, kuhinja, pojedinačne sobe. Oni su odbili takav smještaj. Naši stanovnici nisu za kolektivni smještaj zbog bolesti ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, osoba sa poteškoćama u razvoju. Oni nisu za ovakve smještaje koje je Civilna zaštita KS namijenila za nas, za ove dvije ulice – istakao je Đono.

- Što se tiče komunalnog preduzeća „Rad“, ja sam ih kontaktirao jer nam je jedan kombi koji vozi od Latinske Ćuprije do Komatina bio zaglavljen. Grtalica je izašla samo do kombija, a nije izašla u dalje ulice – Bostarići, Ablakovina, Bostarići gornja čikma. Prošla je jednom saobraćajnicom, ulicom Komatin od prodavnice do igrališta, do Komatina broja 97. Ja svojoj kući ne mogu prići. Automobili su parkirani na glavnoj saobraćajnici. Ljudi ne mogu izaći jer nije očišćena kompletna saobraćajnica prvog prioriteta na MZ Širokača – rekao je Đono.

(Sead M.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana