21.12.2023. 15:19
1
Nikola Nikić otvoreno o Al Tuwaijriju: "Mislim da čovjek uopšte nije trener. Došao čovjek u BiH a blage veze nema kakva je situacija ni i u sportu ni i u državi"
Fudbalski klub Željezničar nalazi se u ogromnoj krizi. Osim krize finansijske prirode koja ih opterećuje posljednje tri godine, Željo se nalazi i u rezultatskoj krizi, te su na samo bod od 11. pozicije koja vodi u niži rang.

"Plavi" su sezonu započeli kao iz snova. 

Na krilima sjajnih navijača, eliminisan je favorizirani Dinamo Minsk u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a nakon toga, hrabra igra protiv Neftchija i častan oproštaj od Evrope.

U prvom meču Premijer liga Bosne i Hercegovine na Grbavici je pao Borac, sada jesenji prvak lige kome je to i jedini poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Nakon toga je uslijedio neobjašnjiv pad i u igri, ali i na tabeli.

Ni smjena Nermina Bašića, te dovođenje na njegovu poziciju trenerskog anonimusa iz Saudijske Arabije Abdulhakeema Al-Tuwaijrija nije razdrmalo ekipu.

Ni legendarnom napadaču "Plavih" Nikoli Nikiću nije jasno šta se dešava. 

"Nije jasno šta se to desilo u međuvremenu. Nemamo pojma kuda ovo sve ide. Bio je trener moj kolega Nermin Bašić..imao je malo lošije rezultate pa se povukao. Odjednom se pojavio taj neki Saudijac", govori nam na početku razgovora Nikić.

Pitali smo ga za mišljenje o aktuelnom šefu stručnog štaba Želje.

"Mislim da čovjek uopšte nije trener. Malo mi ga je i žao. Kao doveo pomoćnika iz Francuske, drugi pomoćnik iz Italije, a on iz Saudijske Arabije. Čovjek došao u Bosnu i Hercegovinu, nema čovjek blage veze kakva je situacija ni kod nas ni u državi ni u sportu. Koliko sam pročitao, čovjek nigdje nije bio ni trener", rekao je Nikić.

Na našu konstataciju da ima bogato teorijsko trenersko iskustvo kroz školovanje po Evropi, popularni Nidžo kaže "da je to priča".

"Pa mogu i ja da kažem školovao sam se po Evropi, u Engleskoj, Njemačkoj, a ne mogu voditi ni Bratstvo iz Gračanice. Ne znam čemu sve ovo vodi. Najgore je što ćemo ispasti, to je belaj. Čuj da ispadne Željo, najveći klub koji je bio u bivšoj Jugoslaviji. Razmišljao sam o tome, jedini tračak nade koji sam vidio na zadnjoj utakmici protiv Veleža, vidio sam da je na tribinama bio gospodin Zdravko Mamić, stari lisac, koji je maher u svom poslu. Nešto mi to daje nade, da čim je on tu, da bi on mogao nešto da uradi i nešto da bude od Želje", zaključio je za naš portal Nikola Nikić.

(Ajdin B.)

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.