12.5.2017. 17:18
15
Ednu Haračić bivši muž pretukao na radnom mjestu: Uhvatio me za kosu i udarao šakama u glavu
Nakon višegodišnjeg maltretiranja, Edna Haračić iz Kaknja je ovaj put odlučila javno kazati kakvim životom živi. Ova majka je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima su zabilježene posljedice fizičkog maltretiranja od strane njenog muža. Prije nekoliko dana ona je brutalno pretučena na svom radnom mjestu.

"Bila sam na radnom mjestu petog maja. Tog dana dolazi moj bivši nevjenčani suprug i poziva me da se vidimo. Ja sam to odbila, gdje je on počeo da me psuje, te je na kraju otišao. Međutim, dolazi negdje oko 21 navečer istog dana na moje radno mjesto. Gledao je kada nema nikoga na poslu i počeo me vrijeđati. Kada sam mu ja zaprijetila da ću pozvati policiju, onda me uhvatio za kosu i počeo udarati šakama u glavu. Nakon što me istukao, udaljio se s mjesta. Pozvala sam policiju, koja ga je kasnije privela u stanicu. Tu je prenoćio noć i ujutro je pušten", kaže za Source Edna Haračić. 

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona se ovaj slučaj tretira kao nasilje u porodici, te samim tim nisu u mogućnosti iznositi nikakve informacije o napadu. 

"Mi smo bili u kontaktu zbog djeteta. Imamo dijete. On je htio da se vidimo i popričamo. Teško mu pada to što smo razdvojeni i ne prihvata da je više ne želim da budem s njim. On ne prihvata ne. Tri godine smo bili zajedno. Nekoliko puta smo se razdvajali i svaki put sam mu se vratila. No, sada sam odlučila da više ne trpim ni fizičko ni psihičko nasilje. Početkom februara sam zadnji put otišla od njega i definitivno odlučila da je ovoj priči kraj. On je mene i ranije psihički i fizički maltretirao. Živjela sam pod ključem. Nisam mogla otići s prijateljicama na kafu, kod svoje majke, bilo gdje. Internet je bio za njega kurvaluk. On je psihički bolestan. Njemu u zatvoru trebaju ponuditi stručnu pomoć. Vraćala sam mu se jer sam mislila da će se promijeniti. Sve zbog djeteta. Htjela sam da od nečovjeka napravim čovjeka, ali nema tu pomoći", priča Edna. 



Iako je sve prijavila i pokrenula proceduru, ona je i dalje u strahu od Midheta Kovača zvanog Mido. 

"Trebala sam dobiti zabranu pristupa, ali pošto je to pisano kao krivični postupak meni ne mogu odobriti zabranu. No, danas sam dobila informacije iz MUP-a da će mu stati u kraj. Ide to sve na sud i ja trebam sa advokatima da sastavim tužbu. Taj Mido se bavi onim čime se bavi i ja ne smijem otići po hljeb, ili pustiti svoju djecu u park. Ja vam ne smijem reći čime se on bavi, toliko hrabra nisam"
, navodi Haračić. 

Prijavljivala ga je i ranije kaže, čak dva puta su bili na sudu, ali je tužbe povlačila zbog njegovih prijetnji. 

"Povlačila sam tužbe zbog opasnosti po život moje djece. Ali sada sam odlučila ići do kraja po cijenu mog života. Ovo je prešlo svaku granicu. Vidim da imam i podršku ljudi, tako da me sada nije baš strah da se borim do kraja. Nama ne trebaju sigurne kuće za normalne žene, nama trebaju kuće za takve poput njega, njih treba skloniti a ne nas zlostavljane. Takvima treba ograničiti svaku slobodu kretanja. Ja se nadam da će u ovoj zemlji konačno neki zakon postojati i da će se ovakvim ljudima stati u kraj. Nisam ja jedina, hiljadu je žena koje isto proživljavaju"
, kaže na kraju Edna za Source. 

 
15
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.