3.3.2022. 18:25
0
Abdulkerim, državni prvak bez podrške: Teško je ali sport se voli, živim za kickbox
Abdulkerim Šehović prvak je u 'full kontakt' kategoriji u kickxu. Ovaj mladi perspektivni sportaš član je kluba Đerzelez, ali i osnivač kluba borilačkih vještina 'Šampion'. Porazgovarali smo o stanju u sportu, kao i dobrim i lošim stranama profesionalnog bavljenja istim, na teritoriji naše države.

Abdulkerim Šehović iz Kućuna kod Busovače, bavi se kickboxom već preko 10 godina profesionalno i kaže da mu je jedna od najvećih želja, pod zastavom Bosne i Hercegovine otići na takmičenje, a nimalo skromno kaže, obavezno i tamo medalju pokupiti.

Prošle godine u junu na državnom prvenstvu u disciplinama K1 i Light Contact, koje je održano u Živinicama, Šehović je postao Državni prvak u Kickboxu. Na na WAKO Grand Prix BiH  turniru koji je održan na Ilidži prije nekoliko dana, također je zabilježio odličan rezultat. 


Sve to bi bilo odlično i za pohvalu da nije jedne, veoma kritične stvari - IZOSTAJE PODRŠKA - velikim slovima napisano upravo zato što je to bolna tačka i ovog i ostalih sportista koji žele, ne smao privatno nego i ispred zastave BiH ostvariti dobre rezultate. To je jasno svima da, ne može se samo uz jedno odijelo za trening i zaštitne rukavice.

Član je reprezentacije BiH od prošle godine, ali, to sve bez neke konkretne podrške 'pada u vodu'. Ali opet recimo i zapamtimo, znajmo da nam ipak ti sportaši donesu najveći broj medalja, iako vježbaju u nikakvim uvjetima.

Pogledajte inspirativnu video priču Sourcea, priču koja, nažalost na momente, govori kako ipak sport u BiH nije na dobrim nego na nekim 'staklenim' nogama. Ipak, to nije kočnica, rezultati i uspjesi nižu se jadan za drugim.



NOVINAR: Amer Mujezinović
SNIMATELJ I MONTAŽER: Kenan Ćemo

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.