Trivić: Šta ćete ako Milorad Dodik, a znam da je spreman da krene dole, a mi smo svi...
Jelena Trivić obratila se sinoć žestokim govorom na posebnoj sjednici NSRS.
Prenosimo dijelove govora kojim se obratila na sjednici, a u kojem je zaključila da neće glasati za zaključke.
- Vi ćete usvojiti ove zaključke i ne znate šta ćete sutra sa RS, u zavisnosti od toga šta će biti s Miloradom Dodikom. I u to ste doveli RS. To je problem. Šta ćete ako Milorad Dodik, a znam da je spreman da krene dole, a ja mu ne želim to. Ako taj stolnjak na stolu krene dole, a mi smo svi na tom stolnjaku. A znate da je on na to spreman. Znate ga bolje nego ja. Problem je kad neko sudbinu sebe veže za sudbinu srpskog naroda. Ne može reći da ga nismo upozoravali hiljadu puta. Nemoj to da radiš čovječe, napravićeš sebi problem, svojoj porodici pa i RS. I šta ćemo sutra, kada zavisimo od tog sudskog procesa. Dio tih stranaca je zlo, ja to znam. Ali nemojte prst u oko, to je prst u oko RS. Ali ne, on najbolje zna i vi ga pratite. Niko da mu kaže čovječe stani.
- Što se tiče jedinstva. Nemam nikakav nalog kako ćemo glasati. Ali sve one koji nisu za ovu vlast vi ste proglašavali izdajnicima. I onda hop hajmo svi zajedno. A da vam kažem na taj stolnjak pokušava da stavi i Srbiju. Ne treba joj RS da joj bude stalna briga i teret.
- Čovjek je stavio sebe ispred RS. Šta ćete sutra? Šta kad se sve to završi? Što smo došli u ovu situaciju? Govorili ste da smo kukavice. Ja poštujem to što on neće da ode kao kukavica. Ali ako hoće da spasi RS neka izađe iz ovog sam. Ne radujem se ničijoj muči, pa ni njegovoj. Uvijek sam protiv stranog intervencionizma, najveći dio stranac su zlo. Ali to ne znači da mi trebamo da se zatvaramo, da radujemo, da guramo prst u oko, nego da budemo mudri. A neko ko vodi jednu zemlju trebao bi ta bude mudriji i pametniji.