27.12.2024 11:00
0
Zaposlenici kompanije dm učestovali u podjeli obroka u 25 narodnih kuhinja širom BiH
41 zaposlenik kompanije dm drogerie markt je od 16. do 24.12. učestvovao u podjeli 11.172 obroka u 25 narodnih kuhinja širom Bosne i Hercegovine. Na ovaj način zaposlenici su jedan plaćen radni dan proveli u društveno korisnom radu, što je praksa kompanije dm od samih početaka poslovanja.

Volonterski angažman dm zaposlenika u narodim kuhinjama povezan je s realizacijom donacije povodom Giving Friday-a, 29.11, kada je dm drogerie markt donirao 5% ukupnog dnevnog prometa i na taj način izdvojio 66.670 KM za potrebe narodnih kuhinja.

„Drago mi je što sam imala priliku učestvovati u ovoj akciji i lično doprinijeti nečemu tako važnom. Moje kolege i ja se trudimo svake godine odraditi određen broj sati društvenog korisnog rada jer je bitno da svi zajedno činimo male korake koji donose veliku razliku“
, kazala je Belkisa Soko, zaposlenica odjela Kadrovska evidencija i obračun plata u dm-u.

Od početka inicijative Giving Friday, dm je omogućio podjelu obroka u ukupnoj vrijednosti od 284.799 KM, što potvrđuje predanost ove kompanije u pružanju podrške lokalnoj zajednici. Kompanija dm zahvaljuje svim kupcima koji su svojim kupovinama na Giving Friday-u omogućili realizaciju ove inicijative.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.