2.3.2016. 15:41
0
Podignuta optužnica protiv Ekrema Bezdroba i Pašage Selimovića, službenika Općinskog suda u Sarajevu
Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu protiv službenika Općinskog suda u Sarajevu Ekrema Bezdroba i Pašage Selimovića.

Oni su osumnjičeni da su počinili krivična djela: primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca.

Terete se da su kao službene osobe na poslovima referenata za izvršenje krivičnih sankcija u Općinskom sudu u Sarajevu od početka 2013. do 24. novembra 2015. godine, u više navrata zahtijevali i primali dar ili obećanje dara ili druge koristi od osuđenih osoba i advokata kako bi za te osuđenike izdejstvovali odgađanje izdržavanja kazne zatvora, ili zamjenu izvršenja kazne zatvora kućnim zatvorom uz elektronski nadzor-narukvica.

Nadalje, neovlašteno su saopštavali podatke koji predstavljaju službenu tajnu te nisu prijavljivali osobe koje su davale novac za usluge.

Optužnica je proslijeđena Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva KS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.