25.4.2024. 12:31
4
Senad Pećanin objavio dokument pa poručio: "Dino Konaković ima iskustva u pakovanju optužbi"
Advokat i novinar Senad Pećanin reagirao je na najavu prvog čovjeka stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića da će organizirati posebnu press konferenciju povodom akcije "Black Tie II".

Radi se o operaciji policije u kojoj su slobode lišene 23 osobe.

Operacija je izvedena u koordinaciji policijskih i tužilačkih organa Bosne i Hercegovine sa američkim FBI - obavještajnom službom SAD koja djeluje u inostranstvu i DEA - američke agencije za borbu protiv nakrotika, te EUROPOL-a i belgijskih i francuskih policijskih snaga.

Tužilaštvo BiH aktivnosti je koordiniralo sa Sudom i Tužilaštvom Nizozemske.

Konaković je sve to nazvao "pravosudno-medijsko-policijskom" mafijom.

Pećanin je reagirajući na njegove istupe podsjetio na dokument koji je svojevremeno objavljen, a potiče iz NiP-a.

"Dino Konakovic govori o pakovanju i namještanju postupka povodom akcije nadležnog tužilaštva u vezi poslovanja moćnog narko-kartela. Možda njegove tvrdnje treba i uzeti ozbiljno, s obzirom da zna i ima iskustva u pakovanju optužbi", napisao je Pećanin.

Uz objavu na X-u postavio je i faksimil dokumenta u kojem se aktivistima NiP-a i saradnicima daju instrukcije kako djelovati korištenjem metoda specijalnog rata, insinuacijama i lažnim objedama prema neistomišljenicima.

U tom aktu stoji između ostalog:

"Pozivati na linč i demonstracije protiv Vlade F BiH", stoji u aktu NiP-a.

"Naglašavati stalno koliko je ljudi ostalo bez posla za vrijeme korona pandemije (uvećati cifre) i isticati da je glavni krivac Fadil Novalić i Vlada Federacije".

"Lažnim informacijama na terenu stvarati nepovjerenje između SBB-a i SDA".

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.