12.10.2016. 19:14
1
Policiji prijavljeni pokušaji otmica u Sarajevu: Maskirani muškarac djecu pozivao da uđu u kombi
Pedagog Osnovne škole "Pofalići", ulica Ivanjska, općina Novo Sarajevo, je 4. oktobra ove godine obavijestio II Policijsku upravu da su od tri učenika navedene škole dobili informaciju da su u blizini škole vidjeli NN mušku osobu koja ih je pozivala da idu s njim, što su učenici odbili.

Također, su 6.oktobra ove godine policijski službenici po pozivu jednog roditelja intervenirali u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, kojom prilikom je majka jedne djevojčice izjavila da je njena kćerka koja se nalazila s drugaricom u blizini škole, od N.N. muške osobe pozivane da idu s njim, što su djevojčice odbile.

Također je i 12.oktobra ove godine oko 10.45 sati, obaviještena II PU da se u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, jednom učeniku OŠ "Pofalići", obratio N.N. muškarac iz vozila "vw kombi" pozivajući ga da uđe u vozilo, što je dječak odbio i događaj prijavio policijskim službenicima.

Sličan sličaj je prijavljen I PU 10.oktobra u 16.00 sati, od roditelja maloljetne djevojčice da se pomenutog dana oko 14.30 sati, u ulici Bardakčije, općina Centar Sarajevo, pored nje zaustavilo vozilo marke "vw kombi" iz kojeg je maskirana muška N.N. osoba pozvala da uđe u vozilo, što je ona odbila i uspjela pobjeći.

Postupajući po prijavama policijski službenici su obilazili navedene lokalitete, kojom prilikom nisu uočene, niti pronađene osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s prijavljenim događajima.

Prema navodima nadležnih policijskih uprava o svim slučajevima je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je ocijenio da ni u jednom prijavljenom događaju nema elemenata krivičnog djela, te da se o njima sačini službena zabilješka.

Policijski službenici nastavljaju rad u cilju provjera navoda i potpunog rasvjetljavanja opisanih događaja, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću MUPKS.

(FENA)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.