15.10.2016. 15:56
0
Crnadak: Savez za promjene ostaje u vlasti na nivou BiH do kraja mandata
Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da ta stranka ostaje apsolutno opredjeljenja za političku borbu protiv aktuelne vlasti u Republici Srpskoj (RS), za čiju politiku je rekao da je u proteklom periodu donijela mnogo štete za RS.

Smatra da će predstavnici Saveza za promjene ostati do kraja mandata u vlasti na nivou BiH.

-Ta pozicija je želja SNSD-a, još od izborne noći kada su izgubili na općim izborima. U opoziciji su na nivou BiH zato što je njihova kandidatkinja Željka Cvijanović izgubila u trci za članicu Predsjedništva BiH od Mladena Ivanića, a Savez za promjene zatim formirao vlast na nivou BiH - dodao je Crnadak.

Smatra da ne stoji teza da Savez za promjene treba da se povuče s tog nivoa vlasti, jer su izgubili na lokalnim izborima, jer to nije radio ni SNSD nakon prošlih lokalnih izbora.

Očekuje da SDS ostane jedan od stubova Saveza za promjene i učinit će zajedno sve, kako kaže, da se snažnije krene u ekonomski razvoj RS i borbu protiv kiminala i korupcije u RS-u.

-U predvečerje kampanje za lokalne izbore vidjeli smo jednu žestoku opstrukciju rada pravosuđa i pet-šest krupnih istraga koje su pokrenute u posljednjih godinu i po danu su zaustavljene. Nije bilo optužnica i sve te stvari su utjecale na rezultat na lokalnim izborima – kazao je Crnadak uz stav da se tokom predizborne kampanje vlast u RS-u najmanje bavila lokalnim temama.

Na prvoj sjednici Predsjedništva PDP-a, nakon lokalnih izbora, ocijenjeno je i da je rezultat te stranke zadovoljavajući, s osvojenih 62.000 glasova, ali nisu zadovoljni ishodom za načelničke pozicije, kada je u pitanju Savez za promjene, koji je izgubio načelničke pozicije u desetak lokalnih zajednica u odnosu na prošle lokalne izbore.

-Ne stoji ocjena o euforičnoj pobjedi drugog bloka okupljenog oko SNSD-a, jer su prije četiri godine izgubili 25 lokalnih zajednica i sve druge kvalifikacije su pretjerane – tvrdi Crnadak.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.