25.4.2024. 13:15
0
Miličević: Deblokiran novac SDS-a iz budžeta RS nakon uvedenih američkih sankcija
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je danas da je ta stranka uspjela da odblokira novac s računa koji dobija iz budžeta RS za rad poslaničkog kluba u Narodnoj skupštini RS.

Ovoj stranci je zamrznut račun u banci nakon što joj je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije.

- To je djelimično riješilo problem finansiranja SDS-a. Ostaje još mnogo posla na drugim problemima u kojma se nalazimo od kako nam je ugašen račun. To je finansiranje poslanika SDS-a u Parlamentu BiH, te odbornika na svim lokalnim nivoima, ali vjerujemo da ćemo i taj problem riješiti - rekao je Miličević.

On nije otkrio na koji način je riješeno finansiranje iz budžeta RS, ali tvrdi da je sve po zakonu.

Miličević kaže i da je ova stranka na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak na izbore pod imenom SDS.

- Nemamo konačne dokumente o tome, ali smo već nadomak tom rješenju – dodao je.

On je ustvrdio da i dalje ne postoje realni uslovi za "normalne izbore u BiH“.

- Vidjećemo šta će donijeti naredni dani, jer su nagovještaji razni. Ono što sigurno znam jeste da postoji u ljudima mnogo objektivnog straha od neizvjesnosti i nesigurnosti šta nas čeka u bliskoj budućnost. Prije svega, strah od sukoba, nasilja, pa rekao bih i nečega što niko ne voli da kaže, a to su i oružani sukobi. Taj strah šire neodgovorni političari. Potrebno je suzbiti te uzroke straha - ocijenio je Miličević.

On je apelovao na političare da ne upotrebljavaju zapaljivu retoriku, naglašavajući da "ovo što rade predstavnci vlasti u BiH predstavlja politički avanturizam sa vrlo zapaljivom retorikom koja izaziva nesigurnost među ljudima“.

Miličević je dodao da je za njega politički povratak Igora Radojičića očekivan.

– Njegov povratak može biti dodatan kvalitet u političkom životu cijele BiH, imajući u vidu njegove kapacitete i sposobnosti. Više razumnih i racionalnih ljudi u politici može da doprinese samo boljim uslovima za život građana - zaključio je Miličević.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.