14.5.2017. 18:27
5
Mektić na stubu srama zbog vica o Karadžiću i Mladiću, Govedarica uputio izvinjenje porodicama ratnih zločinaca
Vic koji je ispričao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić (SDS) na sjednici Predsjedništva ove stranke o Karadžiću i Mladiću izazvao je lavinu kritika iz bh. entiteta RS-a, a danas je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica čak uputio i izvinjenje porodicama ratnih zločinaca, piše agencija Patria.

U video snimku koji je objavljen, Mektića su s pažnjom slušali prisutni, a nakon što je završio s pričom prolomio se glasan smijeh prisutnih. Jasno je da su svi prisutni shvatili suštinu vica koji se zapravo temelji na istini.  

O ovim ratnim zločincima izvještavao je cijeli svijet, i u svim vodećim medijima nazvani su ratnim zločincima. Brojne presude u Hagu pokazale su da su Karadžić i Mladić bili idejni tvorci najmonstruoznijih zločina protiv Bošnjaka i drugog nesrpskog stanovništva, progona, sistemskog i planskog strijeljanja hiljada Bošnjaka, genocida na Bošnjacima Srebrenice, silovanja...

Prva je reagirala Sonja Karadžić, kćerka osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića nazivajući Mektićev istup „glupošću“. Reagirala je i Boračka organizacija RS navodeći da Karadžić i Mladić "zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje".

Inače, ministar sigurnosti BiH nije ispričao ništa što već nije poznato. Karadžić je pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu proglašen krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. Postupak protiv generala VRS Ratka Mladića još uvijek traje.  

Karadžić je uhapšen 2008. godine u Srbiji gdje se krio čak 12 godina i još pod pseudonimom držao predavanja.

Kažu da istina najviše boli, pa se očito to pokazalo i u ovom slučaju. A možda je ministar Mektić jedan od rijetkih iz SDS-a koji prihvata istinu i ne boji se to reći i javno. 

(Patria / Haris Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.