22.6.2017. 13:53
3
Pašo Šabanović dobio odobrenje za muzičke nastupe u Ferhadiji
Umjetnik Pašo Šabanović ima rješenje za korištenje javne površine u ulici Ferhadija u glavnom gradu BiH koje je izdato 1.juna 2017. godine, u kojem mu se odobrava postavljanje sadržaja za obavljanje ulične umjetnosti, ulični svirač gitare.


Nakon što se na društvenim mrežama pojavila fotografija Šabanovića i policije, te na upit građana koji su se javljali putem službenih adresa i komunikacijskih kanala Općine Stari Grad, načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić je od nadležnih službi zatražio da ispitaju da li Pašo Šabanović ima potrebne dozvole za nastupe u Ferhadiji.

Provjerom u Službi za komunalne poslove Općine Stari Grad, nadležnoj za izdavanje odobrenja o korištenju javne površine, ustanovljeno je da je Šabanoviću izdato rješenje za korištenje javne površine u ulici Ferhadija 01.06. 2017.

S obzirom da se radi o osobi koja ovom djelatnošću zarađuje za život i nalazi se u teškoj materijalnoj situaciji, kao i u brojnim sličnim slučajevima dosad, načelnik Hadžibajrić je izdao rješenje o korištenju javne površine bez plaćanja naknade, saopćeno je iz Općine Stari Grad..

Općina Stari Grad zahvaljuje svim građanima koji su reagirali i na ovaj način ukazali na problem sugrađanina, u nadi da više neće imati neugodnosti prilikom obavljanja svoje djelatnosti.

(FENA/Amila Alijagić)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.