23.11.2017. 13:27
12
Mladić koji je jučer provocirao žrtve sa zastavom Srbije: Pukao mi je film kada sam vidio transparente sa porukom da je Mladić ratni zločinac
Aleksandar Simić, Holanđanin porijeklom iz Srbije koji je čekajući presudu generalu Ratku Mladiću ispred Haškog tribunala juče raširio srpsku zastavu i izazvao gnjev članova udruženja iz FBiH, rekao je da je imao potrebu da pokaže da postoji i druga strana, da su oba naroda imala žrtve i da Srbi ne mogu biti jedini krivci.

Nije mi bila namera da ikoga provociram, ali kada sam video transparente sa porukama da je Mladić ratni zločinac i odgovoran za genocid, `pukao mi je film`", rekao je Simić /22/. 

On živi u Roterdamu, gdje studira marketing i komunikacije, a u Hag je došao u nadi da će ući u sudnicu da uživo vidi i možda čak upozna generala Mladića, kome se, kako kaže, oduvijek divi. 

"Nisu mi dali da uđem, pa sam ostao ispred da čekam presudu", istakao je Simić za "Večernje novosti". 

On je rekao da je o generalu Mladiću mnogo slušao od brojne familije koja je iz BiH izbjegla u Loznicu. 

"Da nije bilo Mladića, danas ne bi bilo ni njih. Zato je ova presuda crni dan za Srbe", rekao je Simić. 

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je juče nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

(Srna)

12
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.