18.12.2017. 13:56
0
Otvoren Centar za komunalne usluge KS, plaćanje računa na jednom mjestu
Građani Kantona Sarajevo od sutra će u Centru za komunalne usluge na Dolac Malti moći platiti sve račune javnih komunalnih preduzeća bez provizije.

Premijer KS-a Elmedin Konaković koji je danas prisustvovao svečanom otvaranju tog centra istakao je njegovu važnost, kazavši da se na ovaj način rješava mnogo problema unutar sektora komunalne privrede.

- Otvorili smo funkcionalan servis u kojem su naša preduzeća uvezana, a sve u interesu pojednostavljena procedura koje će građanima olakšati, ne samo plaćanje računa, već i izdavanje potrebne saglasnosti ili dozvola - naglasio je.

Premijer je dodao i da je to samo početak takvog koncepta te izrazio nadu da će u svim lokalnim zajednicama postojati centar za komunalne usluge.

Također je govorio i o objedinjavanju komunalne privrede u Kantonu, kazavši kako se  trenutno radi studija o prednostima i nedostatcima holdinga.

Građani će u Centru moći platiti račune za preduzeća Vodovod i kanalizacija, Rad, Toplane i Sarajevogas, svakim radnim danom i subotom od 07.30 do 16.00 sati.

 (FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.