18.3.2018. 16:57
0
DF od Hadžiabdić i Božičkovića traži pojašnjenje o ruskim IT-ovcima koji bi trebali doći u BiH
Demokratska fronta reagirala je na pisanja medija o posjeti članova CIK-a Rusiji čiji bi IT stručnjaci trebali doći u Bosnu i Hercegovinu, te traže pojašnjenje u vezi ovih informacija.

- DF ovaj put upozorava na izuzetno štetne posljedice po proces provođenja kompletnog izbornog procesa u BiH ukoliko se pokažu tačnim stavovi i činjenice izrečene u pisanju portala "Žurnal". Zbog svega toga, zbog očigledne opasnosti da se jedna strana zemlja na vrlo direktan način, ukoliko su ovi navodi tačni, direktno miješa u izborni proces druge suverene države -  tražimo očitovanje članova CIK-a Irene Hadžiabdić i Novaka Božičkovića o tome zašto su ovih dana boravili u Moskvi i ko im je odobrio da tom prilikom angažuju ruske IT stručnjake koji bi, kako se navodi, "narednih mjeseci trebali doći u BiH, kako bi vršili edukaciju stručnog osoblja CIK-a i kako bi unaprijedili softvere koji se koriste tokom prebrojavanja i preračunavanja glasova - navode iz DF-a.

Ukoliko je ovo tačno, onda je riječ o neviđenom i beskrupuloznom međunarodnom skandalu. Dakle, insistiramo i pozivamo ovo dvoje članova CIK-a i moskovskih putnika da to po povratku objasne bh. javnosti.

Kako se navodi na stranici CIK-a Irena Hadžiabdić i član Novak Božičković na poziv predsjednice Centralne izborne komisije Ruske Federacije Elle Pamfilove borave u Rusiji gdje prate predsjedničke izbore. Prije nekoliko dana CIK je posjetio i ruski ambasador u BiH Petr Ivancov.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.