18.5.2018. 13:05
4
Napokon se oglasili iz kabineta premijera HNK: Niko nas nije kontaktirao oko dolaska migranata, ovo je pokušaj destabilizacije HNK!
Veliki broj migranata danas je vraćen sa područja HNK na područje KS, nakon što su izbjeglice trebale biti prebačene u izbjeglički centar Salakovac.

Piše: Haris Ahbabović

Iz kabineta premijera HNK, Nevenka Hercega, napokon su se oglasili nakon ove današnje skandalozne odluke.

"Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, niti Grad Mostar, nisu uopće kontaktirane niti konsultirane o mogućem dolasku većeg broja osoba u izbjeglički kamp u Salakovcu. Stoga se postavlja pitanje ko je i na koji način donio odluku o njihovu upućivanju u Hercegovačko-neretvanski kanton. Tvrdimo kako je donošenje takve odluke, ma ko da je donio, eklatantan primjer neuvažavanja ustavne strukture BiH i pokušaj destabilizacije HNK, što nećemo dopustiti", navedeno je u saopćenju. 

"Svjesni teške situacije u kojoj se nalazi većina osoba koje su se iz različitih razloga našle na području BiH, pozivamo odgovorne državne organe da pitanja njihova boravka rješavaju na ustavan i zakonit način. Suosjećajući s teškom sudbinom ljudi koji su morali napustiti svoje domove, izražavamo spremnost da, poštujući navedenu ustavnu strukturu BiH, sistemski i na najprihvatljiviji način rješavamo njihov status", navedeno je u saopćenju Vlade HNK.

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.