16.6.2018. 12:52
0
Bakir Izetbegović i Šefik Džaferović na mezarju Kovači
Učenjem Fatihe i dove te polaganjem cvijeća drugog dana Ramazanskog bajrama na šehidskom mezarju Kovači danas je obilježen Dan šehida.

Prema islamskom vjerovanju, šehidi su muslimanski vjernici koji poginu braneći svoj imetak, vjeru, život, zemlju i porodicu.

Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine. 

Cvijeće su danas položile delegacije udruženja porodica šehida, predstavnici Oružanih snaga BiH, predstavnici državnih institucija, članovi porodica, kao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Članovi delegacija položili su cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva RBiH Alije Izetbegovića te su mu učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast.

Glavni vojni imam Nesib ef. Hadžić je kazao da su danas došli na Kovače da odaju počast najboljim sinovima BiH.

- Njegujmo uspomenu na one koji su dali život za ovu zemlju - rekao je Hadžić.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.