4.9.2018. 15:15
0
Gradonačelnik Brčkog primio delegaciju mađarskog grada Šiofok
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Odjeljenja za komunalne poslove Zoran Bulatović održali su sastanak s delegacijom mađarskog grada Šiofok, koja je boravila u Brčkom, predvođena gradonačelnikom Lengyelom Robertom.

Tema razgovora gradonačelnika dva grada bila je zbrinjavanje čvrstog otpada i rješavanje pitanja deponije u Brčkom, što je jedan od glavnih ciljeva djelovanja aktuelne brčanske vlade.

Razgovarano je i o saradnji u drugim oblastima poput turizma, sporta, obrazovanja, komunalnih djelatnosti i ekonomije i dogovoreni su daljnji koraci s ciljem potpisivanja memoranduma koji bi i ozvaničio saradnju dva grada.

Prema riječima gradonačelnika Roberta, u mađarskom gradu Šiofok najrazvijenije oblasti su turizam i industrija. Grad na obali jezera Balaton ima 25.000 stanovnika, dok u sezoni broj raste na 200.000, stoga broj noćenja tokom godine dostiže nivo posjeta glavnom gradu Mađarske Budimpešti, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA / Lejla Trle) 

BiHBrcko
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.