5.12.2018. 17:55
1
Branislav Borenović SDA nazvao "filijalom Dodikovog SNSD-a"
Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović, Dušanka Majkić iz SNSD-a i Mladen Bosić iz SDS-a izabrani su na na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a za delegate iz RS-a u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Nakon sjednice pojavila se informacija kako su zastupnici SDA podržali delegate SNSD-a.

Lider Partije demokratskog progresa Branislav Borenović direktno je optužio SDA da je produžena ruka SNSD-a.

„SDA kao provjerena filijala SNSD-a zajedno sa poniženim ostacima DNS-a izglasali su jednoumlje u vidu četiri delegata SNSD-a u Domu naroda PS BiH“, kazao je nakon sjednice predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Lista PDP-a je dobila devet glasova, Socijalističke partije sedam, SDS-a 14, dok su četiri liste SNSD-a dobile 14, 14, 12 i 12 glasova. Lista zastupnika DNS-a Darka Banjca nije dobila nijedan glas.

(Patria / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.