22.1.2019. 17:47
1
Mektić: Čović protiv svega što ne odgovara njemu i Dodiku
Zamoljen da prokomentira izjavu lidera Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragana Čovića da Milorada Dodika ne treba uslovljavati MAP-om, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je odgovorio da je "Čović protiv svega što ne odgovara njemu i Dodiku".

"On je protiv svega što ne ide u prilog njemu i Dodiku. Ja sam protiv bilo kakvih uslovljavanja. Protiv sam uslovljavanja Dragana Čovića -on uslovljava formiranje Federalne vlade Izbornim zakonom", poručio je Dragan Mektić komentarišući izjavu Dragana Čovića kojom je poručio da Milorada Dodika ne treba uslovljavati NATO-om.

"Sa moralnog aspekta govorim, ne može biti protiv uslovljavanja Milorada Dodika, a on uslovljavati", zaključio je Mektić te dodao da Čović nekome drži predavanja da se ne treba uslovljavati, a da on sa druge strane uslovljava tri puta više i tri puta gore.

Iz Demokratske fronte danas su naveli da je "jučerašnji stav predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, o tome da dva člana Predsjedništva BiH uslovljavaju trećeg i na taj način pokušavaju da provuku svoje interese kako bi dali saglasnost za predsjedavajućeg Vijeća ministara, konačan dokaz da NATO integracije nisu u interesu HDZ-a BiH".

"Gospodin Čović juče je javno priznao da, za razliku od dvojice članova Predsjedništva BiH, NATO integracije nisu u njegovom interesu niti u interesu politike HDZ-a. Čović se tim potezom još jednom, ne samo svrstao na stranu Milorada Dodika, nego i eksplicitno poručio da podržava blokadu NATO integracija od strane njegovog proruskog partnera Milorada Dodika", navode iz DF-a.

Danas je stigla reakcija i iz građanskog saveza.

"Jučerašnja izjava predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića da Vlada Federacije BiH neće biti formirana sve dok se ne izmijeni Izborni zakon BiH, potpuni je krah politike svih domaćih i stranih aktera koji godinama omogućavaju da HDZ ima povlašteni položaj u odnosu na druge političke partije u Bosni i Hercegovini", poručio je danas predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Federalnom parlamentu Nihad Čolpa, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.