10.10.2021. 17:22
0
Dino Konaković o jučerašnjim sramnim gužvama u Sarajevu: Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti
Zastupnik u Skupštini KS i predsjednik Naroda i pravde, Elmedin Konaković, oglasio se na Facebooku nakon jučerašnje velike i sramne gužve na ulicama Sarajeva zbog biciklističke utrke.

Konaković je, naime, u Facebook statusu napisao sljedeće:

"Hitno moramo mijenjati propise koji regulišu oblast zatvaranja glavnih saobraćajnica u Kantonu Sarajevo. Pristupićemo izradi kalendara za neke manifestacije koje su od javnog značaja za KS i reducirati broj događaja zbog kojih se ulice zatvaraju za saobraćaj. Ponudićemo alternativne, manje frekventne saobraćajnice koje ne ugrožavaju kretanje ljudi i vozila. Danas sam sa ministrom Adnan Šteta razgovarao na ovu temu. U ministarstvu su već pokrenute aktivnosti. Saobraćajni kolaps poput ovog danas ne smije se ponoviti", napisao je jučer Konaković na Facebooku.

Podsjećanja radi, Sarajevo je bilo blokirano na nekoliko sati zbog biciklističke utrke zbog koje su se zatvorile pojedine ulice u glavnom gradu BiH.

U posljednje vrijeme sve su češće blokade grada zbog utrka ili drugih manifestacija.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.