15.12.2021. 22:01
0
Makron: Obavezna vakcinacija moguća, ali nije prioritet
Predsjednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras da je uvođenje obavezne vakcinacije protiv Covid-19 moguće, ali da to za sada nije prioritet.

Makronu je u intervjuu televizijama "TF1" i "LCI" postavljeno pitanje da li će vakcinacija protiv koronavirusa postati obavezna u Francuskoj, na šta je on odgovorio da "ta hipoteza postoji" i da je Francuska "skoro tu" u praksi.   Skorou 90 odsto ljudi u Francuskoj koji mogu da prime vakcinu je već imunizovano, pa je ta zemlja blizu nivoa koji bi bio dostignut obaveznom vakcinacijom, naveo je Makron, piše agencija Srna.


On je rekao da, prije svega, želi da ohrabri one koji se još nisu vakcinisali da to učine.

"Postoji nešto više od pet miliona naših sugrađana koji nisu vakcinisani i zato ih zaista pozivam da preuzmu odgovornost zato što nisu zaštićeni, a vidimo danas mnogo slučajeva u bolnici. Riječ je o ljudima koji nisu vakcinisani", rekao je francuski predsjednik.

Francuska je danas registrovala 65.713 novih slučajeva zaraze virusom korona. Prosječni dnevni broj infekcija u prethodnih sedam dana je premašio 50.000, što je najviše od novembra 2020. godine.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.