22.1.2022. 9:36
0
Scanlan u Brčkom: Na proljeće rezultati reformskih procesa
U svojoj prvoj posjeti Brčkom 2022. godine, prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor Michael Scanlan naglasio je da je pred nama period u kojem uprava Distrikta Brčko ima priliku pokazati da Distrikt nije samo primjer mirnog suživota već i zajedničkog prosperiteta.

Na proljeće će biti donesena odluka o trasama autoputa, usvojen ugovor o rekonstrukciji mosta Gunja-Brčko i zaključen konačni ugovor za modernizaciju luke. To će biti upotpunjeno i početkom radova na Industrijskoj zoni Brod, glavnom transportnom cjevovodu za Brčko, regulaciji poplava za rijeku Brku i drugim projektima.


Proljeće će sa sobom donijeti i dodatne korake u borbi protiv korupcije, političkog pokroviteljstva i nepotizma. Komisija za sukob interesa će prikupiti imovinske kartone javnih službenika, Ured za borbu protiv korupcije će razmotriti praksu na polju zapošljavanja, Skupštini će biti podnesen novi Zakon o državnoj službi kako bi se osiguralo da sistem bude zasnovan na zaslugama.


Nevladin sektor, u okviru novog transparentnog sistema javnog finansiranja, služit će kao čuvar i partner vladi kako bi se osiguralo da ovaj novi trend dobrog upravljanja u Distriktu bude održiv. Mladi treba da vide svoje učešće u civilnom društvu kao način da pomognu u izgradnji zajednice u kojoj i sami žele da žive.Nevladin sektor, u okviru novog transparentnog sistema javnog finansiranja, služit će kao čuvar i partner vladi kako bi se osiguralo da ovaj novi trend dobrog upravljanja u Distriktu bude održiv. Mladi treba da vide svoje učešće u civilnom društvu kao način da pomognu u izgradnji zajednice u kojoj i sami žele da žive.


Supervizor je pohvalio rad Policije Distrikta u proteklih nekoliko mjeseci kao primjer profesionalizma i opredijeljenosti za služenje zajednici, na šta bi se svi zvaničnici u Distriktu trebali ugledati.


O ovim temama razgovaralo se tokom sastanaka supervizora sa Vladom Distrikta i rukovodstvom Skupštine, načelnikom Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove, direktorom NVO DEMOS i koordinatorom projekta ˝STOP zapošljavanju na crno” te direktorom NVO Vermont i šefom policije.


(Patria/  Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.