22.3.2022. 13:35
0
Gradonačelnica Karić u prvoj službenoj posjeti Beču
Na poziv gradonačelnika Beča, Michaela Ludwiga, delegacija Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić boravi u službenoj posjeti glavnom gradu Austrije.

Tokom dvodnevne posjete, delegaciju Grada Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić, ugostio je gradonačelnik Ludwig.

Na sastanku su odlučili intenzivirati saradnje kroz projekte urbanog razvoja, ekologije, turizma i pametnih tehnologija.

- U ovom izazovnom vremenu imamo obavezu da istaknemo i promovišemo međunarodni dijalog i saradnju – kazao je Ludwig.

Naglasio je da pored pružanja podrške u vidu donacija, Beč i Sarajevo razmjenjuju znanje i iskustva u oblastima ekologije, digitalizacije i učešća građana u demokratskim procesima.

- Beč je jedan od najboljih prijatelja grada Sarajeva - istaknula je gradonačelnica Karić te je zahvalila na donaciji medicinske opreme koju je Grad Beč prije nekoliko dana poslao za zdravstvene ustanove širom Bosne i Hercegovine.

Na sastanku sa Peterom Hankeom, članom gradske vlade koji vodi resor za finansije, privredu, rad, internacionalne odnose i javna preduzeća, dogovorena je i uzvratna posjeta Sarajevu tokom koje će u fokusu biti teme privreda, logistika, energija i okoliš.

- Razvoj se dešava u gradovima. Zbog toga je redovna saradnja najvažnija – poručio je Hanke i predložio saradnju u oblasti javnih usluga, javlja Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.