9.1.2023. 14:31
0
Nastavljeno suđenje za ubistvo Kenina Lukača: "Taj stan sam iznajmio rođaku za švaleranciju"
Svjedočenjem Amira Adilovića i Damira Delića danas je u sarajevskom Kantonalnom sudu nastavljeno suđenje Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za ubistvo Kenina Lukača u januaru prošle godine u sarajevskom naselju Pofalići.

Svjedok Adilović je kazao da je na molbu rođaka Seada Adilovića iznajmio stan u Sarajevu a u kojem su u januaru prošle godine policajci tokom pretresa pronašli drogu i oružje. 

"Ugovor sam sklopio sa Ljubicom iz Tešnja, kojoj sam rekao da je to stan za moju sestru koja studira. Zapravo je stan trebao koristiti Sead zbog švalerancije. On je plaćao iznajmljivanje stana i režije, a ja sam Ljubici slao slike na kojima se vidi dokaz o uplatama. U taj stan nikada nisam ulazio niti znam šta se dešavalo", kazao je Amir Adilović koji je u pritvoru proveo 28 dana zbog droge i oružja koji su pronađeni u pomenutom stanu.

Optuženi trojac se tereti da je 20. januara 2022. godine u popodnevnim satima pucao na Lukača u Ulici Ruđera Boškovića. Ispalili su u njega 11 hitaca iz pištolja, te je Lukač usljed zadobijenih povreda preminuo. A. B. Č.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.