19.4.2023. 11:40
3
Trojka u raskolu zbog prijedloga za Plakete KS, hoće li NiP sa SDA izglasati prijedloge?
Skupština Kantona Sarajevo danas bi trebala odlučivati o priznanjima koja dodjeljuje.

U prijedlogu za Plakete KS koji je uputio nadležni Odbor za javna priznanja KS bar su tri sporna imena oko kojih su stranke Trojke podijeljene.

Naime, Plaketu KS trebali bi dobiti bivši reis Mustafa Cerić, te poshumno Muamer Zukorlić i Hasan Čengić.

I oko tra tri imena lome se koplja unutar koalicije. SDP je jučer najavio da će tražiti pojedinačno izjašnjavanje o svakom prijedlogu, što znači da neke neće podržati.

Prema našim informacijama, sva tri ova prijedloga su sporna za SDP, a navodno i Našu stranku.

Ipak, postoji opcija po kojoj će Čengić i Cerić ipak dobiti priznanje. I to uz pomoć glasova SDA.

Naime, NiP – koji je i predlagač da Plakete KS dobiju Zukorlić, Čengić i Cerić – mogao sa zastupnicima SDA i SBiH izglasati da Plaketu dobiju Čengić (siva eminencija SDA) te Cerić. Teško je očekivati da će SDA podržati prijedlog da Plaketu dobije i Zukorlić, ideološki i vjerski guru NiP-a.

(Admir O.)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.