19.4.2023. 14:55
4
Opozicija iz RS napustila sjednicu državnog parlamenta: “Nerazumijevanje je sve veće"
FOTO: N1
SDS, PDP i Pokret za pravdu i red odlučili su da ne prisustvuju nastavku redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

“Vraćaju se priče o zastavi, a danas je potpisan dokument svih političkih lidera Bošnjaka koji znači zajednički front prema imovini Republike Srpske”, rekao je SDS-ov zastupnik Mladen Bosić.

Bosić uvjerava da je ovo gest upozorenja kako bi se ohladile glave.

“Nerazumijevanje je sve veće, nove vlasti nisu dale novi impuls. Stvaraju se političke tenzije”, dodao je Bosić.

Odluku je na sličan način pojasnio i PDP-ov Branislav Borenović.

“Današnje potpisivanje stranaka sa bošnjačkim predznakom govori da idu u njima svojstvene konflikte, i da se poigravaju sa emocijama ljudi. Ovo je neodgovorna, huškačka politika, iz upozorenja ne želimo u tome da učestvuju”, rekao je Branislav Borenović.

Podsjetimo, danas je potpisana zajednička izjava o državnoj imovini Bosne i Hercegovine, a na koju su potpis stavili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović, ali i predsjednici parlamentarnih stranaka sa nivoa države i FBiH, među kojima su Bakir Izetbegović (SDA), Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Dino Konaković (NiP), Edin Forto (Naša stranka), Nermin Ogrešević (NES) i Semir Efendić (SBiH).

Kao drugi spomenuti razlog istakli su “raspravu o zastavama”, a što se odnosi na diskusiju o Prijedlogu zakona o graničnoj kontroli, a čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. SNSD-ovi poslanici su na sjednici poručili kako se radi o rješenju koje je “perfidno izradio” bivši državni ministar sigurnosti Selmo Cikotić.


(A.R.)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.