24.4.2023. 14:37
0
SDS odbio Dodikovu izjavu: "To su političke floskule. Ovo je pamflet jedne partije odnosno SNSD-a i satelita"
Predsjednik SDS-a Milan Miličević kazao je da SDS neće potpisati zajedničku izjavu s Miloradom Dodikom.

Miličević i Vukota Govederacija naveli su da Dodik ustvari prikriva finansijki lom u koji je doveo RS novom izjavom i dizanjem tenzija.

“Nakon razgovora sa našim članovima bio sam na sastanaku koji je Dodik zakazao. To je bilo normalno od odgovorne stranke. Otišli smo na lice mjesta i jasno i glasno licem u lice kažemo direktne stavove SDS-a o negativnom pristupu koji su RS doveli do finansijskog kolapsa i na ivicu opstanka. I tako je bilo, onda smo dobili ovaj dokument. On je ozbiljno razmatratn i mogu reći sljedeće: Ovo nije dokument koji govori o državnoj imovini. On nema ni ‘i’ ni ‘d’ o državnoj imovini. Samo u jednoj tački. A sve drugo su razne populističke priče o svim temama, ali ne o državnoj imovini”, naveo je Miličević.

On je podsjetio da je Dodik donio gomilu zaključaka koje nikad nije proveo.

“To su političke floskule. Ovo je pamflet jedne partije odnosno SNSD-a i satelita, a ne ozbiljan dokument. Zato SDS ovo ne može i neće potpisati. Pokušali smo da uvedemo neke andmane, ali to je nemoguće. Nije ga moguće vratiti na teren priče o državnoj imovini koja je za nas riješena već. Državna imovina je ono što je nastalo secesijom bivše države. Ali javna dobra ne mogu se tretirati kao državna imovina”, naveo je Miličević.

Istakao je daje zaključak da SDS ne stoji iza ovog dokumenta.

“Iz razloga besmisla ovog dokumenta i nemogućnosti provedbe zaključaka”, rekao je on

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.