28.4.2023. 20:53
1
Ramo Isak: "Sinoć su se vodili pregovori, SDA je bila spremna da uđe u vlast sa dva ministra. NES i SBiH su tražili da ostanu u ovoj Vladi"
Novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak nakon sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na kojoj je imenovana Vlada Federacije doživio je gnusne uvrede od strane demonstranata, koji su se ispred zgrade Parlamenta okupili kako bi se usprotivili volji demokratske većine.


Brojne psovke i uvrede su upućene ka ministru i njegovom sinu i zastupniku Arnelu Isaku nakon što su napuštali zgradu Parlamenta, a nakon toga smo pozvali novoizabranog ministra, koji je kazao da demonstranti uopće nisu bili upućeni šta se dešava, navodi Avaz.

Bili su neinformisani i slagani

- Mene je par ljudi, koji su navodno imali brade, koji klanjaju, jer ja te ljude poznajem, uvrijedilo, a ja nisam mogao da vjerujem da to može izaći iz njihovih usta. Neke ljude malo i razumijem, jer su ljudi neinformisani i slagani, oni ne znaju ni šta se dešava. Sinoć su se vodili pregovori, SDA je bila spremna da uđe u vlast sa dva ministra. NES i SBiH su tražili da ostanu u ovoj Vladi – rekao je.

Kaže da je i on mogao dovesti ljude, ali da bi on doveo 1.000 ljudi.

- Oni su doveli 200-300 ljudi, a ja bih sam doveo 1.000, ali to je smiješno i neozbiljno, ovo je demokratija. Podržavam imenovanje Vlade na način na koji je trebao da bude, ovo je za mene bilo nešto novo. Osim toga, oni su tvrdili da nemamo ni 49 zastupnika, a ispostavilo se da ima 51, tako da je napad na Kenana Uzunovića bio bespotreban – istakao je Isak za "Avaz“.

"Ko gubi ima pravo da se ljuti"

On tvrdi da neki političari sada idu po televizijama i govore da je ovo izdaja, a da su ranije nudili da budu dio nove većine.

- Danas im halalim, jer ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ako me budu naljutili izaći ću sa imenima i prezimenima. Ova je Vlada više od osam godina, ja im čestitam, ali dajte da vidimo hoće li dobro raditi, a ako ne bude radila kako treba neka se smijeni neka se smijeni – rekao jeIsak za Avaz. 

On je kazao da će kao ministar dati punu podršku borbi protiv kriminala na području Federacije.

- Puna podrška svim policijskim strukturama koje budu pod našom ingerencijom, od materijalno-tehničkih sredstava do svega ostalog kako bi odgovorili svim problemima koji budu na prostorima FBiH. 


(A.R.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.