8.5.2023. 22:24
0
Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru
FOTO: N1
Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine izbačen je iz stana nad kojim ima stanarsko pravo, a koji se nalazi u sarajevskoj ulici Logavina.

Njegov advokat Sulejman Hadžibegović za N1 je objasnio da je banka, u čijem je vlasništvu stan bio, prodala isti, ali nad kojim, kako nam je kazao, stanarsko pravo ima Keković.

Keković je, kako kaže, rođen, odrastao i potom živio sa suprugom i kćerkom u tom stanu. Jutros je nakratko izašao iz stana i prilikom povratka dočekala ga je nova brava i katanac, u stan nije mogao ući, navodi N1. 

“Ja ne mogu da uđem u stan da uzmem lijekove, moram otići u WC. Ja ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u Sarajevu (…). Ljudi me izbacuju iz stana u kojem sam rođen. U stanu su mi ostali lijekovi. Došao je novi vlasnik stana. Ne da mi da uđem. Ja neću otići iz haustora dok mi se ne omogući da uđem u svoj stan”, kazao je Keković za N1. 

Njegov advokat Hadžibegović pojašanjava da su ranije bile kupoprodaje ove nekretnine, ali i sudski postupci u kojem je, kako je naveo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

Opširnije OVDJE



(A.R.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.