21.5.2023. 19:33
0
Halilagić čestitao Dan policije TK: Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika
Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije tog kantona uputio iskrene čestitke povodom 22. maja – Dana policije TK.

- Ovaj Dan obilježavamo u svjetlu izuzetnih rezultata koje postiže policija našeg kantona. Činjenice da imamo ukupno smanjenje broja evidentiranih krivičnih djela, uz zavidan procent rasvijetljenosti krivičnih djela od preko 70 posto, pokazuju da službenici policije postižu izuzetne rezultate kako preventivnim, tako i represivnim mjerama na suzbijanju, sprečavanju i otkrivanju svih oblika kriminaliteta. Na takvim rezultatima im upućujem iskrene čestitke.

Uz čestitke, svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti - navodi se u čestitci premijera TK-a.

Naveo je da je, razumijevajući potrebe policije, Vlada Tuzlanskog kantona prošle i ove godine izdvojila rekordna sredstva od preko 15 miliona KM za materijalno i kadrovsko osposobljavanje kantonalne policije.

- Očekujemo da podmlađivanje policijske strukture i njena adekvatna opremljenost doprinesu i većem stepenu lične i imovinske sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Na sutrašnji dan moramo se prisjetiti i svih službenika policije koji su, vršeći svoju dužnost, štiteći sigurnost svojih sugrađana, prvi stali u odbranu Bosne i Hercegovine. Ne smijemo zaboraviti žrtve i zasluge policijskih službenika, branitelja, te stoga ovu priliku koristim i da svim porodicama poginulih pripadnika policije uputim poruku da nisu i neće biti zaboravljeni, te da će Vlada Tuzlanskog kantona, putem Ministarstva za boračka pitanja nastaviti brigu za potrebe svih branitelja, uključujući i pripadnike policije - poručio je premijer TK-a Irfan Halilagić, saopćeno je iz Vlade tog kantona. 

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.